Semestern -09

Nu har vi kommit hem från semestern! Vi har verkligen haft det kanon med massa sol! Hade verkligen inte behövt packa ner varmare kläder, jacka och paraply :) Men det vet man ju inte innan..... Vi började lämna Jönköping vid 19 tiden på onsdagkvällen med riktining till Varberg.


Vi kom ner till Apelvikenscamping på kvällen runt 21. Där mötte familjen Guander upp oss. Så mysig camping! En höjdare! Rekommenderas varmt. Här kommer lite pix från Varberg. Här är lite kort från när vi åkte med det lilla tåget som gick mellan Apelviken och Varberg.








Lite pix när vi äter inne på en italiensk restaurang inne i Varberg.





Sen fanns det ju pool på campingen med, där man bla kunde gå på vattengympa. Detta testade Micke :)






Efter en riktigt mysig tid i Varberg åkte vi vidare på fredagmorgonen till Växjö! Vi bodde på Royal Corner som var kanon mysigt för prislappen och en underbar hotell frukost :) Tråkigt nog så glömde jag kameran på rummet när vi skulle ut o göra stan. Det var RixFm festival i staden o det var sjukt mycket folk ute! Massa matknallar, knallar över lag och självklart mycket musik. Vi fasnade vid ett av musikscenerna där ett kristet hårdrock spelade. De var verkligen super duktiga! Lyssna o njut på Audiovision. Vi åt på Bishop Arms denna kväll och vi blev sugna på förrätt så vi beställde detta och en huvudrätt. Men medans vi sitter och funderar på varför inte förrätten kommer nångång så dyker den upp med huvudrätten! Det visade sig att detta var inte bara var förrätt utan också smårätt. Där satt vi med 4 st stora tallrikar med massa mat. Det fick bli doggybag vill jag lova :) När vi sitter där så visar det sig att alla artister som spela på Rixfm festivalen åkte förbi i en speciell rixfm bil. Så vi såg BWO och Janet i bilen och gående på vägen kom också Kim. En snygg bil kom förbi en snygg kille klev ur, vem var inte det om snygg Erik i EMD. Han var mycket snyggare i verkligeheten vill jag lova. Så vi behövde verkligen inte trängas längst framme vid scen för att se kändisarna, det gick utanför vårt bord ca 5 meter bort. :) Jag testade även på att bli tatuerad. Jag tycker det är skitsnyggt med tatueringar men jag är alldeles för rädd för nålar så det fick bli en airbrush tatto. Höll några dagar iallafall :) Dagen efter gick vi på stan och spanade läget. Kanske är Växjö den staden som man bor i om några månader....??? Vi lunkade bla in på Tiimari där det hade snygga utstyrslar. Micke testade på Elvis looken :)




På lördagen drog vi vidare till Kalmar där vi skulle umgås med Daniel och Maria. Även Mickes lillasyster Karro var på plats. Även här var vi dåliga att ta kort. Men det visade ju sig att även här var det stadsfest. Vi tittade på Rongedal och Salem el Fakir. På dagen var vi på Öland och badade i Köpingsvik. Havet är verkligen bäst på östkusten. Vi åkte in till Borgholm och käkade på på Pappa Blå som hade de mest goaste maten jag ätit på länge!
Sista dagen i Kalmar tog vi en mysig promenad och tittade på grisar, kaniner, höns och hästar på en mysig bondgård som låg ett stenkast från Maria o Daniels lägenhet. På vägen dit fanns det en tunnel som enligt skylt inte micke kunde passera... :)



På eftermiddagen drog vi vidare längst med kusten upp till Oscarshamn. Kustvägen var fantastisk vacker med massa fina hus och vacker natur. Men väl framme i Oscarshamn var det en besvikelse. Det tog en halvtimme att hitta ett ställe att äta på då allt verkligen var stängt! Hamnen var skit och staden urtrist så tummen ner för Oscarshamn. Men vi hittade efter mycket om o men en liten restaurand som hette Lilla krogen som serverade underbar Black&White med potatisgratäng och gratis glass med friterad banan som efterrätt.




Hemvägen blev på snirkliga stigar till bla Vimmerby, Eksjö och Nässjö.
Jag är verkligen kanonnöjd med vår semester. Längtar redan till nästa år! Men då blir det nog bara en destination :)

/// Fia

Kommentarer
Postat av: Magdalena

Synd jag missade dig i Växjö, hade vart kul att ses :)

2009-08-10 @ 11:12:58
Postat av: Anonym

Skickar du kopior på bilderna. Eftersom vi hade med oss en urladdad kamera så blev det ju inga tagna av oss.

2009-08-10 @ 13:29:37
Postat av: Lina

Ni verkar ha haft en riktigt mysig mini semester! Men jag hoppas verkligen inte att ni flyttar ända till Växjö... Då kommer vi ju ses ännu mer sällan än vi gör nu! Micke kan väl pendla :-) (Från Mullsjö då givetvis.....haha)

2009-08-11 @ 12:07:03
URL: http://pudelrace.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0