Vintern rasat ut bland våra fjällar.... lalalala...

Jaha, då var det helg för min del!! Så himla gött!

Idag har man haft skola! Ja, fy! Lektion som låg 13-16 idag.... fast vi var bara i skolan i ca en och en halv timme... Kändes ju jättenödvändigt, inte nog med det så var det saker vi redan gått igenom... jaja, nu är det över för idag iallafall.

Kvällen är idag planerad med lite hemmagjord pizza och självklart ska vi upp till Stadsparken o sjunga med i sång! Å titta på elden förstås :) Vet inte vad som är så himla kul med det egentligen men det är nått man bara gör. Valborg är ju endå valborg...

Sitter nu o kollar hela tiden på min mail om jag fått någon tenta besked ännu. Åh, jag vill verkligen ha svar nu så man kan antingen plugga.... eller packa ner böckerna i lådan. Snälla håll tummarna!

Nä, nu ska jag äta lite mellanmål sen så ska jag ut o slappa lite i solen!

Ha en kanon bra valborg och helg!

Kram kram på er!  / Fia



Skola, Bonde söker fru & tvättning

Plugg plugg plugg, det är bara skola som cirkulerar i mitt huvud. Böcker att läsa, anteckningar som borde läsas, praktik, grupparbeten och tenta resultat. Åh, ibland vill man bara pausa några dagar. Bara släppa alla måsten. Helt sjukt skoltrött nu. Ska bli skönt med sommarlov snart så man får jobba lite. Behöver verkligen göra nått annat.
Just nu läser jag en kurs som heter Teknisk logistik. En mycket intressant o rolig kurs men oj vad man måste ha tungan rätt i munnen. På torsdag är det dags att starta igång en ny kurs som heter Transporträtt och tullteknik. Vet inte vad jag känner för denna kurs.... känns som det blir en hel del juridik!

Läste på aftonbladets hemsida. Till hösten är det dags igen med Bonde söker fru  (http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/tv/article5012272.ab) Ett program jag verkligen älskar! Jaja, jag är väl lite konstig, men är det inte mysigt med riktig kärlek på landet. We all need love! Två smålänningar ska vara med, ingen man vet men men... kul att titta :) Någon som håller med mig? Visst är Bonde söker fru mysigt!!?

Nu ska jag ner till tvätten!

Tjingeling Tingeling!


Nu har det gått några dagar....

Nu har jag inte skrivit på några dagar... men nu så skriver jag igen!

Förra veckan var full med födelsedagar. Min mormor fyllde år i tisdags, Engla i onsdags, Ellinor och Anki i torsdags, Tyra i fredags och Sandra på lördagen. Har inte grattat alla med paket än, men kalasen avlöser varandra :) Tror April är månaden som är fullspäckad i min kalender när det gäller födelsedagar. Men det är ju kul att fylla år! Själv får jag vänta på min 25 årsdag i oktober, men den som väntar på nått gott :)

Har jobbat hela helgen. Det har varit lite tufft, men ändå roligt :) Var på säljkurs på fredagen så man var peppad att sälja i helgen. Dock var det inte överdrivet med kunder, men mycket varor att plocka med. Ska jobba på Ur o Penn hela sommaren så ska bli kul att få schemat. Välkomna in!

Denna veckan så är det lite lugnare i kalenden... Skola som vanligt, men inte överdrivet mycket. Denna helgen är den enda man har ledig fram till midsommar ungefär så ska ta tillvara på denna. Hoppas på fint väder med! Vill ju också få lite fin färg på huden. Brukar ju bli röd som en kräfta men det är ju färg det med hihihi.
Valborg också, ja, den blir lugn. Ska upp till stadsparken o kolla på elden och lyssna på lite sång. Ska bli mysigt.

Nä, nu är det dags att börja tänka på käk. Ikväll blir det fläskfile och potatis i nått hemmagjort. Blir spännande. Alltid kul att hitta på nått nytt.

Sköt om er alla! Kram Fia

Muffins! Det är gott de...

Va! Bakar du! Den kommentaren fick jag av Micke när han kom innaför dörren. Ja, det finns nån som heter Leila... du vet typ bak-Leila... precis som det finns mat-Tina som inspirerar än. Fast inte till just blåbärsmuffin, men att baka. Kom på att Marie och Alva kommer på besök imorgon och har inget att bjuda på... så muffins fick det bli. Det är både smidigt och gott :)



Nä, nu är det iallafall dags att tänka på refrängen o krypa till kojs.

Godnatt & Sov så gott!

Kram Fia

Är inte våren ändå den bästa årstiden?

Älskar verkligen våren! Det är inte för varmt men ändå inte svinkallt och man få ha sina solbrillor på sig! Sen vet man också att man har hela sommaren framför sig med förhoppningsvis fint väder. Hm, vi bor ju ändå i Sverige....

Var hemma hos min svägerska Anki idag och drack lite kaffe. Har rensat lite i garderoben och plocka med lite kläder jag inte kunde ha eller inte ville ha som Anki fick. Skönt att bli av med kläder som ändå hänger i garderoben men aldrig av nån anledning används.
På väg hem kunde jag inte låta bli att plocka lite blommor. Det är så vackert med alla blommorna och på nått sätt så gör en glad.


Ha en underbar dag! Massa kramar från mig till dig

Photoshop är min nya vän :)

Kolla vilka tuffa bilder jag har gjort med hjälp av photoshop. Super inspirerad! Enjoy!




Låter verkligen fjantig... men det gjorde ju ont!!

Ja, nu kan ni tycka jag är en fjant, men jag hatar verkligen att trilla. På vintern så underviker jag alla typer av isfläckar och på hösten alla blöta löv ute. Jag vägrar att sätta på mig för höga klackar och gympadojor när det är snö. Det gör ju så ont att hamna på ändan och pinsamt! Speciellt om nån ser och kommer fram o fråga hur det gick, eller nån som ser en på håll och skrattar så de nästan kissar på sig.
Självklart så är jag nogrann vad jag sätter mina fötter, men idag så lyckades jag slå ändan i asfalten!! Skulle gå hem från min klasskamrat Sandra när jag promenerar över en innegård där det lagt konstgjort gräs (sånt där gräs med plast emellan, ser ut som typ plattor.) Snorhalt var det och pang så låg jag där. Upp fort eftersom jag hoppades ingen sett mig, sedan kom smärtan. Slog i rumpan rätt duktig och kände att jag fick en duktigt slag på foten. Haltande skynda mig därifrån och hem. Väl hemma så tog jag av min sko och såg då att jag fått ett rätt duktigt köttsår som sprutade blod på min halgus walgus knöl! Som om det inte var nog att man hade den med!! Så det är så himla typiskt att man trillar när man är sådär superförsiktig annars. Är nog också rädd för att trilla efter en gammal arbetskada där jag lyckades bryta en bit av min svanskota. Har därför valt bort att testa sporter som skridskor, slalom, skateboard o sånt.... oj, låter verkligen fjantig... men det gjorde ju ont!!

Ska man ha ångest eller ej?

Idag var det dags. IT tentan som jag har haft lite ångest över. Var verkligen hur nervös som helst imorse. Kunde knappt äta frukost. När jag satt där i salen tyckte jag pennan glödde o jag skrev papper efter papper. Det måste vara ett gott tecken. Kändes bra när jag var klar (gick först...), men sedan går man bara och funderar hur det verkligen kan ha gått...Men jag håller mina tummar nu! :)

Igår var det ännu mer kalas. Min svågersmamma Margaretha fyllde 70år så jag och släkten var på besök och åt god smörgåstårta och ostkaka. Mums! Det var mysigt och för en gång skulle fanns det utrymme för vuxenprat....
Här kommer lite bilder från gårdagen:



Självlart var det många fler på kalaset men fick inte kort på alla tyvärr.... Inget kort på Margaretha dock....
Från höger överst: Pappa, Farmor, Andreas, Selma, Carro, Tyra & Elsa
Från höger underst: Mormor, Jag & Svante

Nu efter alla kalas så blir det hårdträning i veckan. Har unnat mig FÖR mycket denna helg så nu blir det till att springa av sig alla kilorna.

Hej hopp i lingonskogen!


Söndag och hela helgen

Hej svejs!

Helgen gick den med. Fredagen blev en bra dag. Jag var hemma hos min storasyster Ellinor med familj. Pappa var där med. Vi bara gottade oss i solen och fikade lite. Tyra har lärt sig cykla på sin trehjuling och gjorde uppvisning för oss. Elsa var lika glad som vanligt och satt o njöt i vagnen.


Tyra på sin trehjuling



Elli, Tyra & Pappa



Jag & Elsa

Kvällen spenderade jag med glada partysugna tjejer :) Jag var hembjuden hos Cickan. Vi spelade spel och hade en allmänt rolig tjejkväll :)

Lördagen var vi i Mullsjö hos Mickes bror Fredrik. Vi hade en härlig eftermiddag/kväll med brännboll och korvgrillning. Saga, Linnea och Engla fyller alla år i april så vi firade de med paket och tårta. Vem var det som bakat den godaste tårtan av paret Aldenfors, Micke eller Anki? Svårt val.... :) Lite bilder från kalaset.


Linnea, Engla & Saga

Idag blir det plugg för hela slanten, samt lite kalas och tvättstugan. Så fruktansvärt kul o tvätta...... not!
Ha det kalas (för jag går inte på nått annat en kalas just nu).

Kram Fia

Vilken härlig dag!

Förutom tråkigt pluggande så har verkligen detta underbara vädret fått en att bli på toppen humör :) Är så glad att solen vill titta fram. Bryr mig inte om att det är lite kyligt i luften, huvudsaken att det lyser en stor sol på himmelen!

Idag så har det varit extra mysigt för Micke har varit ledig med. Han har skrivit svenska prov på polishuset idag. Självklart har han huvudet på skaft och klarade detta galant. (Så stolt över dig, baby!). Nu går han med största chans vidare till fysiska testerna vilket inte oroar mig ett dugg. Sen får vi se vad som händer..... Kanske bär det iväg med flyttlast i januari isåfall...

Har varit på vattengympa idag med. När folk hör detta tänker alla på rynkiga russin som paddlar med fötterna i vattnet, men detta är verkligen effektivt! Man orkar mer än vanligt och man är verkligen slut efteråt. Relaxade en stund innan massagen. Blev så förvånad att jag fick en manlig massör.....
Så nu sitter jag här, lite gött trött och lite mörbultad. Ska bli skönt att snart få krypa till sängs.

Imorgon åker Micke till Skövde. Ska på återträff med Afghanistangänget. Kommer kännas lite konstigt att sova själv. Det är ju ändå 5 månader han har varit hemma nu så vanan att ha honom brevid sig kommer ändå kännas lite lustigt. Fjantigt kan man tycka, men jag sover tryggare när han är hemma.


Micke i Afghanistan med MUSTASCH!!

Nu är det dags att sova! Kram kram på er alla!!

Tentaplugg och viktnedgång

Åh, att börja med att plugga inför en tenta är så jobbigt. Man vet liksom inte vilken ände man ska börja i. På måndag ska jag ha tenta i IT. Låter kanske inte så svårt men kära nån alla dessa begrepp gör ju att man bli helt konstig i skallen.
Önskar ibland att jag hade en kanon disciplin på mig själv men har inte detta! Nån som har något bra tips på hur man blir en bättre pluggmänniska?

Idag ska jag också gå på viktgruppen. Som några vet så slåss jag med min vikt. Jag har alltid haft några extra kilo, men på senare tid har "några" kilon blivit många och detta börjar kännas av. Orken är mindre och självförtroendet sjunker sakta.
Jag började träna på gym i mitten av december då jag började ganska lugnt. Nu har jag krav på mig själv att gå 4 dar i veckan vilket har resulterat till några kilon mindre. Även om inte vågen rör sig jättemycket och jättefort så har mina centimeter runt magen börjat bli mindre. Framförallt märker man det på kläder :) Min kost har jag också lagt om och Micke kontrollerar allt jag stoppar i mig. Självklart så måste man ju unna sig men då endast på lördagar (Min favoritdag numera). Detta funkar jättebra och rutinmänniska som jag är så har det bivit vardag.
Det som jag märker och även märkt tidigare när jag kämpat mot mina kilon är att jag tröttnar på att vara "så himla duktig" hela tiden. Därav så går jag nu med i en viktgrupp på vårdcentralen. Vi peppar varandra, ger och får tips och liksom är ett dragsnöre för varandra. Är så glad att jag äntligen börjar se att kämpa är värt det!
Visst vill jag att saker ska ske fort, men också lärt mig med tiden att om saker går för fort så mår jag inte bra. Dessa snabba förändringar gör mig inte till en gladare människa.
Målet är ju att en dag kunna bli hyfsad nöjd och få en normal ork. Också att jag har en hälsa som är bra och inte får tråkiga sjukdomar som diabetes.

Nä, åter till mitt pluggande. Det måste nu göras, hur tufft det än må vara!

Ha en härlig dag i solen!

Kram Fia

Så glad att folk kommer hit :)

Hej alla goa bloggläsare

Är så himla glad att se att folk vill ta sin tid o komma hit och läsa :) Igår hade jag 22 st läsare vilket jag tycker är mycket eftersom jag nyss har börjat blogga. Jag vill iallafall tacka för att ni kommer in hit o tar er nån minut. Skriv gärna en kommentar eller hälsning, för alltid kul o veta vilka ni är :)

Sköt om er nu och massa kramar!

Påskhelgen som redan är slut.....

Ojojoj, vad denna helgen gick fort då... Har ju inte skrivit på några dagar heller så detta inlägg blir lite längre...

Långfredagen blev en lyckad kväll med familjen :) Ostpajen blev succe och inte minst Mickes teaterskattjakt som pirat. Hihihi, han såg farlig ut så både Selma och Tyra tog lite avstånd, men Svante fattade vem "piraten" va. :) Jisses vad glada det blev över sina ägg. Alla äggen låg över hela golvet och barnen stoppade in godisbit efter godibit i munnen. Elsa var också jätteglad med sina majskrokar och nappar :)


                                                                                              Micke som pirat


                                                               Tyra, Elsa, Selma och Svante med sina påskägg

Påskafton hade vi parmiddag med Henke och Louise. Vi åt och drack gott och utmanade dom i Alias. Senare gick vi ut på stan och tittade på folk och bilar. Vad mycket fina bilar det är ute under påsk. Vill med ha en nice car!! Biffen (740) finns ju inte kvar längre med oss *snyft*. Tyckte om den bilen, men den var ju ingen skönhet precis. Hahahaha.............



                                                                                                   Micke & Jag


                                                                                               Henke & Louise

Påskdagen var en lugn dag med mycket påskgodis och film framför tv:n. Idag Annandagen så har det också varit rätt lugnt. Varit och handlat lite mat på Maxi och tränat på Atlantis Spa. Måste ju träna bort allt onyttigt det blivit i helgen. Så nu är det nya tag och en hård vecka med träning, plugg inför tenta och en rätt fullspäckad vecka med många aktiviteter. Jag hoppas ni också haft en bra påsk och frossat i påskgodis :)

Ha en kanon vecka! Kram kram Fialotta :)


Glad påsk!

Idag vill jag alla önska alla en glad påsk. Mobilen har gått varm med diverse glad påsk sms. Eftersom jag är så himla dålig på att skriva sms (displayen på mobilen är paj) så säger jag GLAD PÅSK till alla här istället :) Alltid nått!



Idag har jag hjälpt Micke på jobbet. Alltid bra att vara två. Sedan har jag och Micke städat och gjort våran balkong superfin med blommor o trall. Kommer verkligen njuta i vårsolen nu :) Det tråkiga är att jag måste låta min cykel stå på balkongen ett tag, eftersom den håller på att repareras. Längtar till jag kan få ordning på den och få cykla o känna vinden i håret.



Snart är det dags att göra ordning sig för kvällen. Som sagt så ska vi fira lite påsk med min familj. Blir mysigt. Så roligt när vi alla har möjlighet att träffas samtidigt. :)

Glad påsk på er!!

Kram kram Fia "påskharen"

Ostpajen blev lyckad...tror jag...

Hm, försöker vara duktig på att laga mat. Jag gillar att testa iallafall... blir dock alltid så nervös bara när jag lagar mat som ska ätas av andra än mig o Micke. Tur att man har en fästman som blir glad bara det är mat, så gör inget om jag misslyckas. Vill ju inte misslyckas med pajen bara.... den ska ju äta av min familj o alla där har iallafall smaklökar... :)



Nä, nu ska jag krypa ner i sängen. Sleep well!!

Kram kram på er!

Enchiladas, piratkläder och ostpajsbakning

Kära nån vad denna dagen gick... Tycker iofs att tiden går fort nu över lag. Jag hinner liksom inte med...

Nu här ikväll så lagade jag lite enchiladas till kvällmat. Mumsfillibaba!  Mitt under middagen började jag o Micke prata om långfredagen.
Vi ska till min storasyster Caroline o hennes familj i morgon o fira lite påsk. Självklart kommer resten av familjen med som mamma, pappa o Ellinor med familj. Vi ska ha lite knytis och jag ska ta med mig västerbottenostpaj och Micke fick som uppgift att fixa skattjakt till barnen. Av någon anledning så förknippar har skattjakt med pirater och inte påskharen... Hm kanske inte så konstigt men men... Han har som idé att klä ut sig som pirat och vi har sprungit runt i hela lägenheten för att hitta passande kläder och associarer. Hehe, kommer bli jättekul att se honom imorgon. Lovar att fixa kort :)

pirat

Nä, nu ska jag ta tag i min uppgift. Att baka västerbottenostpaj. Hoppas den blir lika lyckad som vanligt.... Längesen jag gjorde den nu.

Hej svejs!

Azzå, detta var inte lätt....

Perfektionist som jag är vill jag att min blogg ska bli så fin som bara den... men vem sa att det var lätt. Försöka sig på denna värld är inte lätt..
Jaja, huvudsaken är att innehållet är det bästa... (hm, ångest)

/ Fia

Jaha, nu har jag en med....

Hej svejs!

Alla tjatar o jag ger mig.... nu så har jag också en... blogg allså....
Brukar vanligtvis tänka att detta är ett typiskt sätt att blotta sig själv, men jag har inget att förlora heller.

Så tanken med bloggen är att skriva av sig, kanske inte varje dag men så ofta man behöver.

Hoppas någon vill läsa iallafall :)

Kram Fia


RSS 2.0